Bosna i Hercegovina     | 20.05.2020. 13:06 |

Kljajić: Provest ćemo internu istragu o postupanju policajaca u Miralu

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 20. maja (FENA) - Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Nermin Kljajić izjavio je danas da će biti provedena interna istraga o postupanju policijskih službenika prilikom jedne od intervencija u privremenom prihvatnom centru Miral, s obzirom da se pojavio snimak primjene fizičke sile.

- U policiji imamo Službu za unutrašnju kontrolu, koja će ispitati da li je došlo do prekoračenja ovlasti prilikom obavljanja službene dužnosti. Ukoliko se eventualno utvrdi prekoračenje ovlasti ili povreda kodeksa ponašanja, ti policijski službenici će biti sankcionisani - kazao je Kljajić.

Pojašnjeni su i razlozi policijskog djelovanja, odnosno intervenisanja u ovom privremenom prihvatnom kampu u Velikoj Kladuši.

- Migranti su izazvali niz incidentnih situacija u i oko centra, a u jednom trenutku je došlo do upotrebe kamenica prema našim službenicima. Zbog izazivanja nereda, nepoštivanja službenih osoba i agresivnog ponašanja pojedinaca prilikom premještanja iz napuštenih objekata Miral, bili smo prinuđeni angažovati i Jedinicu za specijalističku podršku - riječi su ministra unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Kipar apeluje na odlučnu akciju EU u zaustavljanju dolaska sirijskih izbjeglica preko Libana

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'