Servisne informacije     | 19.05.2020. 14:56 |

U BiH sutra pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegdje u centalnim i istočnim područjima, uz kišu moguća je i pojava grada. Krajem dana, postupan prestanak padavina, najprije u sjevernim područjima, a u noći sa srijede na četvrtak i u ostalim djelovima.

Vjetar slab do umjeren istočnog smjera, a u sjevrozapadnim područjim na momente i pojačan. Poslijepodne, vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura kretat će se od 10 do 16, na jugu do 19, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu od 22 do 24 stupnja.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura iznosit će oko 12, najviša dnevna temperatura oko 23 stupnja.

U BiH danas je bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 13 stupnjeva, Drvar 16, Bihać 17, Prijedor i Sanski Most 18, Banja Luka, Gradačac, Ivan-sedlo i Livno 19, Bijeljina i Tuzla 20, Bugojno, Doboj i Zvornik 21, Jajce, Neum, Sarajevo, Sokolac i Srebrenica 22, Grude 24, Mostar 25, Stolac 26, Široki Brijeg 28, Trebinje 29 stupnjeva, saopćeno jer iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo