Bosna i Hercegovina     | 19.05.2020. 14:21 |

Komšić: Odlični rezultati u TK rezultat odgovornog pristupa doktora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić na današenjem sastanku u Tuzli  s ministricom zdravstva Tuzlanskog kantona Dajanom Čolić, informiran je o trenutnim aktivnostima, izazovima i modelima borbe protiv pandemije.

Sastanku su prisustvoavali gastroenterolog Nermin Salkić, šef ginekologije UKC Tuzla Igor Hudić i ginekolog Zlatan Fatušić.

Tokom sastanka iznijeti su prijedlozi i ideje o cjelokupnom jačanju i unaprjeđenju zdravstvenog sistema Bosne i Hercegovine. Razgovarano je o stanju zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu i u Bosni i Hercegovini, s posebnim akcentom na tekuće izazove u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Istaknuto je da su zadovoljavajući rezultati u borbi protiv pandemije koronavirusa u Tuzlanskom kantonu rezultat timskog rada svih radnika u zdravstvenom sistemu, kao i rezultat preventivnih mjera koje su poduzete u cilju sprječavanja širenja virusa.

 Sagovornici su konstatirali da zdravstveni sistem Tuzlanskog kantona opskrbljuje skoro milion stanovnika Bosne i Hercegovine te da u tome smislu treba jaču institucionalnu podršku.

Član Predsjedništva Željko Komšić čestitao je ministrici Čolić kao najodgovornijoj osobi za stanje zdravstvenog sistema u Tuzlanskom kantonu na odličnim rezultatima i odgovornom suočavanju sa svim izazovima pandemije.

Sastanaku je prisustvovao i predsjednik Kluba DF-a u Skupštini Tuzlanskog kantona Mahir Mešalić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Cvijanović u Bakuu s predsjednikom Aliyevim razgovarala o globalnim političkim prilikama

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!