Bosna i Hercegovina     | 19.05.2020. 12:50 |

RCC predstavlja novi projekat 'Omladinska laboratorija zapadnog Balkana'

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Vijeće za regionalnu saradnju predstavilo je novi projekt "Omladinska laboratorija zapadnog Balkana" koji je već počeo sa radom. 

Projektom će biti uspostavljene omladinske laboratorije u regionu koje će se zajedno sa kreatorima politika baviti važnim pitanjima zajedničkim za sve mlade ljude sa zapadnog Balkana, kao što su zaposlenost, poduzetništvo, obrazovanje, i slično, s ciljem da se mladi angažuju i uključe u proces donošenja odluka.

Oko 50 posto mladih ljudi u regionu do sada nije čak ni razmatralo mogućnosti koje bi mogle uticati na donošenje odluka vlasti, a njih čak 32 posto to ni ne zanima, pokazalo je najnovije izdanje istraživanja Balkanski barometar.

Omladinska laboratorija zapadnog Balkana je trogodišnji projekt koji sa 1,5 miliona eura finansira Evropska unija, a provodi Vijeće za regionalnu saradnju.

Cilj projekta je da se mladima pruže prilike da učestvuju u donošenju odluka u šest ekonomija zapadnog Balkana, u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji, u kojima mladi čine 21,27 posto ukupnog stanovništva, saopćeno je iz RCC-a.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

UNDP proveo analize energetske efikasnosti stambenog sektora u 36 opština i gradova u BiH

Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

Gradonačelnik Kordić s učenicima o natjecanju Civitas 'Projekt građanin'

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta