Servisne informacije     | 19.05.2020. 07:55 |

BIHAMK - Pojačan promet teretnih vozila na GP Bosanska Gradiška na izlazu iz BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je u jutarnjim satima smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Zbog kiše koja je padala tokom noći saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu.

Na magistralnom putu Srebrenik-Orašje obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjerena su obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na održavanju rasvjete u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo od 09.00 do 17.30 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), saobraća se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Na magistralnom putu Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj zbog klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori)

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na planinskom prevoju Komar na magistralnom putu Donji Vakuf-Turbe vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05.00 do 21.00 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 sati do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na GP Bosanska Gradiška pojačan je promet teretnih vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Apeluje se na vozače da voze opreznije i da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Na području RS-a na snazi je potpuna zabrana kretanja u vremenu od 22.00 sata do 05.00 sati ujutro, a na području Distrikta Brčko od 23.00 do 05.00 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo