Kultura     | 18.05.2020. 14:10 |

Franjevački muzej u Tomislavgradu nastavio s radom

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 18. svibnja (FENA) - Na Međunarodni dan muzeja danas je Franjevački muzej "Fra Jozo Križić" u Tomislavgradu ponovno nastavio s radom.

Po riječima kustosa Stipana Dilbera, pri posjeti Muzeju potrebno je pridržavati se propisanih epidemioloških mjera u cilju suzbijanja širenja koronavirusa, a istovremeno unutar objekta može biti maksimalno 10 ljudi.

Dilber je naglasio kako trenutno u Franjevačkom muzeju posjetitelji mogu vidjeti izložbu pod nazivom "Ispričat ću ti priču" autorice Timke Alihodžić s Arheološkoga muzeja u Zadru, koja je otvorena početkom godine.

- Kroz panoe i vitrine s izloženim grobnim nalazima i prilozima, autorica je ispričala priču o običajima pokapanja u antičkom Zadru, te na osnovi rezultata antropološke analize i grobnih priloga pokušava rekonstruirati život ljudi čiji su grobovi prezentirani na izložbi - obrazložio je Dilber.

Osim ove izložbe, kako je dodao, posjetitelji se unutar Muzeja kao i u sklopu Franjevačkog samostana mogu bolje upoznati s kulturnim, povijesnim i arheološkim blagom duvanjskog kraja, s posebnim naglaskom na izložbu ostataka duvanjskog praslona, Afričku zbirku, kao i sliku Vlahe Bukovca "Isus prijatelj malenih".

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Izabrani najbolji sportaši i sportašice Tomislavgrada

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Upriličen prikaz korizmene baštine Imotske krajine „Sine Božji budi faljen“

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo