Stranačke aktivnosti     | 18.05.2020. 12:51 |

Saopćenje za javnost GDSBiH

FENA Saopćenje

Predsjednik GDS BiH Ibrahim Spahić poziva da se suštinski  otvori u vrijeme predizborne kampanje opštedruštvena rasprava o ekonomskom i socijalnom razvoju BiH.

Istovremeno da se u javnosti i  vladinim i nevladinim institucijama pripremi i  dijalog o  rezolucijama o kulturi sjećanja Vijeća Evrope i Evropskog  Parlamenta, kao i da nadležne institucije razmotre njihovo ostvarivanje i formulišu odgovarajuće zakone, propise i preporuke  u PS BiH.

Dragocjen je svaki postojeći i novi format  komunikacije i treba sve učiniti da se nastavi. Naša zemlja ima različita i bogata iskustva prirodne, iskustvene diplomacije u odnosima među ljudima i zajednicama, uprkos svemu. Nužno je da se ona koristi bilo da je riječ o inter i intra kulturnom ,intra i inter obrazovnom i naučnom, intra ili inter religioznom, intra ili inter ekonomskom, intra ili inter zdravstvenom, intra ili inter socijalnom ili intra ili inter političkom dijalogu o ljudskim pravima i slobodam.

Na postkorona predizbornoj  sceni je užurbana aktivnost /u svim zemljama Jugoistočne Evrope/u kojoj  se sve instrumentalizira u korist svojih stranačkih interesa.

Izbori u zemljama regije potaknuli su mnoge stranke da se okrenu provjerenim kampanjama u  kojima obrazlažu svoj Program za povratak u Prošlost na putu za Budućnost.

Glas građana koji ih podržavaju ionako je već ,manje ili više, osiguran.

Svi, manje ili više, računaju da Neodlučni i dalje ne izlaze da glasaju i time održe staus quo.

Dijalog o ekonomskom i svakom drugom razvojnom programu zemlje  treba zaštiti od virusa  podjela koji se sezonski pred  svake izbore vraća i  beskonačno mutira.

Građanima ostaje ,u osnovi, samo rješenje da se jačanjem prirodnog imuniteteta i obnovom  socijalnih kontakata opredjele da izađu na izbore.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GDS-a

Saopćenje za javnost GDSBiH

Saopćenje za javnost GDSBiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana