Ekonomija     | 18.05.2020. 11:51 |

Rast transakcija plaćanja putem Addiko Mobile aplikacije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. maja (FENA) - Rezultati interne analize pokazali su značajan rast transakcija plaćanja putem Addiko Mobile aplikacije.

Tokom aprila je taj rast u odnosu na period prije početka krize (februar) iznosio 28,78 posto kod klijenata Addiko Bank Banja Luka, dok je rast kod klijenata Addiko Bank Sarajevo bio nešto veći i iznosio je 29,67 posto.

Osim rasta transakcija, zabilježen je i snažan rast broja aktivnih klijenata Addiko Mobile usluge.

- Tokom aprila broj aktivnih korisnika Addiko Mobile aplikacije u Addiko Bank Sarajevo je porastao za 20,8 posto u odnosu na mart, što je prije svega pokazatelj svjesnosti i odgovornosti naših klijenata prema aktuelnoj epidemiološkoj situaciji - istakao je direktor odjela Upravljanja retail proizvodima u Addiko Bank Sarajevo Denis Omeragić, te dodao da je najveći rast, oko 25 posto, zabilježen u regijama Sarajevo i Tuzla.

Što se tiče Addiko Bank ad Banja Luka, najveći rast ostvaren je na području regije Banja Luka i on je oko 22 posto.

- Ako posmatramo banku u cjelini, zabilježili smo rast aktivnih klijenata Addiko Mobile usluge od 17 posto u aprilu u odnosu na mart - navela je direktorica odjela Upravljanja retail proizvodima u Addiko Bank Banja Luka Milka Čađo.

Aplikacija Addiko Mobile je u potpunosti prilagođena klijentima i omogućava jednostavno korištenje i pregled proizvoda i usluga banke koje klijent koristi, saopćeno je iz Addiko Bank d.d.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Na trgovanju na Sarajevskoj berzi danas promet 77.417,40 KM

Promet na Banjalučkoj berzi danas 4.217,11 KM

Promet na SASE ove sedmice više od tri miliona KM

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom