Regija     | 18.05.2020. 10:11 |

Iz Srbije više od 1.000 migranata otišlo nakon izvanrednog stanja

FENA Mladenka Krilic

BEOGRAD, 18. svibnja (FENA) - Komesar za izbjeglice i migrante Srbije Vladimir Cucić izjavio je u ponedjeljak da je tijekom izvanrednog stanja i zatvorenih granica zbog epidemije koronavirusa u Srbiji boravilo oko 9.100 migranata, ali da je više od 1.000 njih nakon što je ukinuto izvanredno stanje otišlo iz te zemlje.

Cucić je za Radio televiziju Srbije izjavio da je trenutno u prihvatnim centrima u Srbiji smješteno 7.700 izbjeglica i migranata, a da je oko 150 njih primjećeno "u kretanju", odnosno van ovih centara.

On je rekao da se u Srbiji nalazi i oko 800 migranata koji su vraćeni iz susjednih zemalja, ali i da migrantima neće biti dozvoljeno da svi odjednom napuste prihvatne centre "da ne bi došlo do stampeda prema nekim susjednim državama".

Prema njegovim riječima od 2015. godine kroz Srbiju je prošlo oko 1,5 milijuna migranata i izbjeglica, s Bliskog istoka i afričkih zemalja, ali niko od njih nije imao namjeru da se nastanjuje u Srbiji, niti postoje takvi planovi.

Podsjećamo da je u subotu oko 70 pripadnika Vojske Srbije raspoređeno u tri prihvatna centra "Adaševci", "Principovac" i "Šid Stanica", gdje boravi oko 1.900 migranata iz 18 zemalja jer se tamošnje lokalno stanovništvo žalilo za svoju sigurnost jer su ih zaticali u svojim dvorištima.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Bruxelles: Sastanak glavnih pregovarača Kosova i Srbije završio bez konkretnih rezultata

Bruxelles: Sastanak pregovarača Kosova i Srbije o rješavanju problema nakon ukidanja dinara

Brnabić: Hvala oporbi koja je došla na dijalog, usred smo oluje, vjetrovi udaraju u Srbiju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu