Bosna i Hercegovina     | 17.05.2020. 17:35 |

Na 'Kovid odjeljenju' u Trebinju smještena porodica sa šestomjesečnom bebom

FENA Saopćenje

TREBINJA, 17.maja (FENA) - Na “Kovid odjeljenju" Bolnice u Trebinju nalazi se 14 pacijenata pozitivnih na virus korona, među kojima je i porodica sa šestomjesečnom bebom - rekao je ljekar sa ovog odjeljenja Dragan Čičković.

Zdravstveno stanje ove porodice sa bebom je, kako je naveo, stabilno.

- Danas smo primili šestomjesečnu bebu i oba roditelja, svi su pozitivni na korona virus. Roditelji su asimptomatski. Bebu, uz konsultaciju pedijatra, liječimo od zapaljenja grla. Za sada nema temperature i sva tri RTG snimka pluća su uredna. Oni su već od 13. maja kod nas na redovnim pregledima, tada su bili pozitivni otac i majka, a beba je bila negativna - rekao je Čičković, javio je RTRS.

Međutim, 15. maja beba dobija temperaturu, pregledao je ponovo pedijatar, tada je nalaz još bio negativan, da bi se jutros, kako je dodao, nalaz pozitivirao.

Naveo je da 12 pacijenata ima lakšu kliničku sliku, a dva težu, dok je jedan pacijent, koji je asimpomatski, premješten u karantin.

Po posljednjem epidemiološkom izvještaju, u istočnoj Hercegovini potvrđene su dvije novooboljele osobe od virusa korona i to sa područja općine Gacko.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Na području Trebinja zaplijenjeno deset kilograma marihuane

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo