Regija     | 16.05.2020. 14:02 |

Vučić: Vojna policija preuzet će kontrolu u tri migrantska kampa kod Šida

FENA Agencije

BEOGRAD, 16. svibnja (FENA) - Vojna policija zauzet će sva tri migrantska kampa na području Šida - Adaševce, Principovac i kamp u Šidu i preuzeti potrebnu kontrolu, priopćio je u subotu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

On je rekao da je slanjem vojnih snaga u Šid postupio sukladno procjenama tijela sigurnosti Srbije i u skladu sa zahtjevima građana.

Vojna policija, kao posebna postrojba VS, zauzet će sva tri punkta, rekao je Vučić za TV Prva, navodeći da u širem kontekstu "nema drame", ali da je to važno za sve ljude u Šidu.

"Moramo zajamčiti sigurnost građana", rekao je Vučić nakon što su beogradski mediji ranije u subotu izvjestili da su na teritorij Šida, po Vučićevoj zapovjedi, upućene vojne postrojbe "radi zaštite sigurnosti i imovine lokalnog stanovništva od migranata".

Vučić je rekao da se ne događaju "najgora kaznena djela", ali ima sitnih krađa, upada na posjede i ljudi se "ne osjećaju sigurno".

Migranti, kako je utvrdio, upadaju u kuće, njive i štale, jer nemaju novca.

"To moramo spriječiti i jamčiti mir i sigurnost našim građanima", rekao je predsjednik Srbije, prenosi Hina.

Trenutno je u tri centra između 1.500 i 1.600 migranata i nije bilo incidenata tijekom noći, izjavio je povjerenik za izbjeglice i migrante Vladimir Cucić za RTS.

Tijekom izvanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije koronavirusa, koje je trajalo od 15. ožujka do 8. svibnja, Vojska Srbije osiguravala je migrantske kampove i centre za azil u kojima je, prema podacima Povjereništva za izbjeglice i migracije, smješteno ukupno oko 8.500 ljudi.

Srbijanski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u travnju da su u migrantskim centrima, u Adaševcima kod Šida i u Krnjači kod Beograda, tijekom izvanrednog stanja zabilježena dva incidenta kada su vojnici pucali u zrak u znak upozorenje kako bi smirili situaciju kako nitko od migranata ne bi pobjegao iz 24-satne karantene, koja je za migrante određena tijekom izvanrednog stanja.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Britanski parlament odobrio kontraverzni zakon o deportaciji migranata u Ruandu

Kipar apeluje na odlučnu akciju EU u zaustavljanju dolaska sirijskih izbjeglica preko Libana

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta