Bosna i Hercegovina     | 15.05.2020. 17:51 |

Održana Prva video ministarska konferencija o mladima u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15.maja (FENA) - U organizaciji Ministarstva civilnih poslova BiH održana je Prva ministarska konferencija za mlade kojom je predsjedavala i koju je inicirala ministrica Ankica Gudeljević.

Ministrica porodice, omladine i sporta RS Sonja Davidović, ministrica Federalnog ministarstva kulture i sporta Zora Dujmović, šef Odjela za stručne i administrativne poslove Brčko distrikta Srđan Blažić, kao i vijeća mladih iz RS, FBiH te Brčko distrikta su otvoreno razgovarali o  svim temama koje se odnose na mlade.

Imajući u vidu da je ovo prvo susretanje ministarstava koja se bave pitanjima mladih svi učesnici su izrazili iskrenu radost zbog inicijative koja je došla iz ministarstva civilnih poslova, a koja je imala za cilj upoznavanje, pokretanje dijaloga i razmjenjivanje iskustava iz oblasti.

-Činjenica koja je dala poseban ton Konferenciji jeste snažna suradnja vijeća mladih iz RS, FBiH i Brčko distrikta koje povezuju zajednički projekti kao i stalna razmjena iskustava i znanja - saopćeno je.

Posebnu pozornost, zajednički je stav svih učesnika, treba pokloniti sporazumima koje je BiH potpisala s međunarodnim institucijama kao i članstvu mladih u različitim rukovodećim tijelima koja se bave pitanjima mladih s posebnim akcentom na Upravni odbor Regionalnog ureda za mlade (RYCO) u kojem bi BiH čim prije morala imati svog člana.

Jednoglasan stav je da uz Ministarstvo civilnih poslova svi žele ubrzati proceduru formiranja Povjerenstva za mlade u BiH kako bi svi problemi koji tište ovu kategoriju mogli biti čim prije riješeni ili barem umanjeni.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

UG 'Nešto više': Mladima je bitno pojasniti kakve posljedice ima govor mržnje po njih same

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom