Bosna i Hercegovina     | 15.05.2020. 14:35 |

„Lasta“ obilježila 28. godišnjicu osnivanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15.maja (FENA)- Udruženje Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“  danas je obilježilo 28. godišnjicu osnivanja.

S obzirom na novonastalu situaciju zbog pandemije vrusa COVID 19 godišnjica je obilježena  samo polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na šehidskom mezarju Kovači, groblju Lav i Sv. Josip gdje su ukopani poginuli pripadnici te jedinice.

Iz Udruženja Odreda policije za specijalne namjene "Lasta" su istaknuli kako je ove godine program obilježavanja godišnjice osnivanja reduciran i skroman, te su zahvalili svima koji su su svojim dolaskom uveličali Dan osnivanja jedinice i prisjetili se "56 zlatnih" pripadnika te jedinice.

Sa ponosom su naglasili da je to bila najodlikovanija jedinica u sastavu Oružanih snaga RBiH u odnosu na ukupan broj pripadnika.

Udruženje veterana koje baštini tradiciju Odreda je dobitnik 6. aprilske nagrade Grada Sarajeva i Plakete Općine Centar Sarajevo, kao i Povelje Grada Mostara.

Cvijeće su položile delegacije ministarstava za boračka pitanja i unutarnjih poslova KS, predvođene ministrima Hajrudinom Grabovicom i Ismirom Juskom, Općine Centar,  predstavnici Udruženja policije Prva policijska brigada i Saveza nosilaca najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka„ te Zelenih beretki.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Isak primio delegaciju Udruženja veterana policije za specijalne namjene 'Lasta'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'