Bosna i Hercegovina     | 15.05.2020. 12:56 |

Tužiteljstvo BiH- Ispoštovane preporuke i instrukcije VSTVBiH za rad institucije

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 15.maja (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić održala je 6. sastanak Koordinacionog tima za postupanje u svezi problematike prevencije i suzbijanja širenja koronavirusa- Covid 19, na kojem su  analizirane poduzete aktivnosti, te je zaključeno da su ispoštovane preporuke i instrukcije Visokog  sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine i  nadležnih institucija, za osiguranje organizacijskih, dezinfekcijskih, zdravstvenih, preventivnih i sigurnosnih uvjeta za rad institucije u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Sukladno odluci VSTVBiH, dogovorene su aktivnosti za osiguranje  rada u uvjetima poštivanja socijalne distance te zdravstvene i epidemiloške zaštite svih uposlenika koji dolaze na posao u sjedištu institucije, kao i svih osoba koje na temelju poziva dolaze u instituciju.

Također, osigurani su potrebni uvjeti, kako bi se omogućio neometan rad sa strankama, te poduzimanje radnih aktivnosti iz nadležnosti institucije. 

 Radi osiguranja preventivnih mjera zaštite uposlenika, uveden je propisani režim dolaska u instituciju, dezinfekcija i mjerenje temperature uposlenika, kao i druge aktivnosti radi osiguranja prevencije zaraze i stvaranja zdravstveno sigurnog okruženja i uvjeta za rad, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 hiljada kutija cigareta

U nastavku akcije 'Kodeks' izvršeni pretresi više objekata

Podignuta optužnica protiv uposlenika Tužiteljstva BiH zbog koruptivnog kaznenog djela

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo