Bosna i Hercegovina     | 15.05.2020. 12:37 |

Rijaset IZ BiH i BBI banka dijele hiljadu ramazanskih paketa širom BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Bosna Bank International (BBI) nastavio je  i ove godine tradicionalnu humanitarnu akciju podjele paketa hrane i higijenskih sredstava.

Radi se o pomoći koja će biti podijeljena građanima na području gradova Tuzla, Goražde, Banja Luka, Bihać, Travnik, Zenica, Mostar i Sarajevo. Ukupna vrijednost ovogodišnje pošiljke ramazanskih paketa iznosi gotovo 100.000 KM, a svaki paket sadrži osnovne prehrambene i higijenske proizvode. 

- BBI banka nastavlja sa svojom ramazanskom tradicijom i sada, već šesti put zaredom, unosi  ramazanskim paketima radost u porodice.  Ove godine, zbog pandemije i nove dimenzije izazova s kojim se suočava cjelokupno društvo, paketi će biti dijeljeni na cijelom području BiH, a ne samo u povratničkim mjestima kako je to bila praksa prethodnih godina - izjavio je direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke  Muamer Salkić.

Rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ibrahim ef. Malanović podsjetio je da je ovo šesta godina kako se realizuje akcija podjele paketa za povratničke porodice u BiH.

- U proteklim godinama smo se uglavnom fokusirali na dva ili tri muftijstva. S obzirom na aktuelnu situaciju oko pandemije koronavirusa ove godine smo organizirali podjelu za sva muftijstva, odnosno širom BiH - rekao je ef. Malanović.

Naglasio je da će i dalje najveći dio paketa biti podijeljen povratničkim porodicama, onima kojima je pomoć i najpotrebnija.

Malanović je podsjetio kako je Rijaset tokom ranijih akcija povratnicima podijelio 4.500 paketa pomoći, saopćila je BBI banka. 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Islamska zajednica u BiH - Uznemireni smo najavama razvlašćenja države i prijetnjama secesijom

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

Rijaset apeluje na muslimane da se distanciraju od Povorke ponosa

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom