Servisne informacije     | 14.05.2020. 14:38 |

Sutra u BiH pretežno oblačno vrijeme

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu BiH vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti jakih udara juga. Na sjeveru BiH vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretaati između 10 i 16, na jugu BiH do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 24 i 29 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 16, a najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni. 

U BiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Lokalni pljuskovi i slaba grmljavina su registrovani širom BiH.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 11, Bijeljina, Gradačac i Ivan-sedlo 20, Doboj i Tuzla 21, Drvar, Livno i Prijedor 22, Banja Luka, Bugojno, Grude, Mostar i Sanski Most 23, Široki Brijeg 24, Bihać, Jajce, Sarajevo i Srebrenica 25, Neum 26, Trebinje 27 i Stolac 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!