Bosna i Hercegovina     | 14.05.2020. 14:25 |

Genjac: Očekujem da će biti potvrđeno imenovanje Lučića i Jovića (VIDEO)

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH je na današnjoj sjednici dala preporuku Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH.

Komisija je dala preporuku Predstavničkom domu PSBiH i za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju Nedeljka Jovića na poziciju zamjenika ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH Halid Genjac je nakon sjednice kazao novinarima da su članovi komisije većinom glasova izglasali preporuku komisije Predstavničkom domu da potvrdi imenovanje Miloša Lučića za ministra za ljudska prava i izbjeglice i Nedeljka Jovića za zamjenika ministra sigurnosti.

- Očekujem, na osnovu današnjeg izjašnjavanja članova komisije, obzirom da oni predstavljaju i mišljenje svojih političkih subjekata, da će sutra na sjednici Predstavničkog doma biti potvrđeno imenovanje i ministra za ljudska prava i zamjenika ministra sigurnosti BiH - naveo je Genjac.

Po njegovim riječima, ne samo ovo imenovanje i kompletiranje Vijeća ministara BiH, nego i posljednji razgovori koji se vode između lidera političkih stranaka, trebali bi dovesti do relaksacije političkih odnosa, do povećanog razumijevanja, povećane saradnje, povećane spremnosti za kompromise, „i da se usljed svega toga brojna pitanja koja čekaju u Vijeću ministara BiH i Parlamentranoj skupštini BiH počnu rješavati na najbolji način i u najboljem interesu svih građana BiH“. 

Pogledajte http://fena.ba/video/4468

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1HfJmxdAS8V-YDltyrR8tB0z5tJqpAnp3?usp=sharing

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta