Stranačke aktivnosti     | 14.05.2020. 13:18 |

Saopćenje za javnost SDS

FENA Saopćenje

Dragojević-Stojić: Ulazak infekcije u zdravstvene ustanove napravio problem

Svedoci smo povećanog broja pacijenata pozitivnih na COVID-19 infekciju u Republici Srpskoj u prethodnom periodu. Poseban problem predstavlja ulazak infekcije u zdravstvene ustanove, gdje imamo porast broja zaraženih hospitalizovanih pacijenata, kao i zdravstvenih radnika koji su se zarazili radeći svoj posao – istakla je danas dr Maja Dragojević-Stojić, član Predsjedništva Srpske demokratske stranke.

„Postoji mogućnost da razlog leži u nepoštovanju mjera izolacije, što smo imali priliku da vidimo i kada su u pitanju javne ličnosti, pojedini političari. Za neke ljude odluka o policijskom času za vrijeme praznika nije važila, tako da su odlazili i na slave, rođendane i slične manifestacije“ – kaže Dragojević-Stojić.

Članica Predsjedništva SDS ističe da drugi problem imamo zbog mera zaštite i trijaze u zdravstvenom sistemu.

„U više navrata smo apelovali koliko je važno pridržavati se svega preporučenog i shvatiti ovaj problem ozbiljno. U narednom periodu čekamo rezultate naglog popuštanja mjera izolacije i iskreno se nadamo da nećemo imati još nepovoljniju epidemiolosku situaciju“ – zaključila je Maja Dragojević-Stojić.
Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDS

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta