Stranačke aktivnosti     | 14.05.2020. 10:45 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

 

Uzimajući u obzir da pri raspisivanju lokalnih izbora za 2020. godinu, Centralna izborna komisija (CIK) nije raspisala izbore za Gradsko vijeće Grada Mostara, Platforma za progres ima moralnu i političku obavezu da iskaže svoje neslaganje sa ovom odlukom, na način koji je u ovim okolnostima prihvatljiv. 

S tim u vezi, Predsjedništvo stranke i GO Platforme za progres Mostar, donijeli su odluku da se u subotu, 16. maja, 2020. godine, održi mirna protestna šetnja kojom ćemo javno pokazati svoje nezadovoljstvo sa odlukom CIK-a i ukazati na neophodnost održavanja izbora u Mostaru. 

Simbolično, protestni marš će krenuti sa Španskog trga u 11:55 (pet do 12) i nasatviti putem centralne gradske jezgre. Staklena banka - Rondo šetalište i ponovo pored Gimnazije - Korzo, preko Mosta Musala, kroz ul. braće Fejića do Narodnog pozorišta. 

Na protestnu šetnju će biti dobrodošli svi slobodni građani i građanke Mostara i drugih gradova BiH, uz napomenu da se svi moramo vrlo strogo pridržavati propisanih mjera o fizičkoj distanci i nošenja maski i rukavica. 

Mostar je slobodarski grad i to mora ostati, a volja njegovih građana i građanki, mora se pokazati na izborima. Podsjećamo da je Platforma za progres ranije ove godine, već ponudila dokument pod nazivom Principi i rješenja za političko uređenje grada Mostara, kada smo  jasno i ponosno rekli da je Mostar platforma za progres BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana