Svijet     | 13.05.2020. 15:08 |

U Istočnom Jerusalemu 37 pacijenata se oporavilo od koronavirusa

FENA Internet

RAMALLAH, 13. maja (FENA) - Palestinska ministrica zdravlja Mai Alkaila izjavila je danas da je potvrđen jedan novi slučaj koronavirusa i da se 37 pacijenata oporavilo u okupiranom Istočnom Jerusalemu.

Osim toga, na Zapadnoj obali prijavljena su još dva oporavka - jedan u jerusalemskom okrugu, a drugi u Hebronu na jugu Zapadne obale, prenosi WAFA.

Rekla je da je ukupan broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Palestini 548,  uključujući Istočni Jerusalem, Zapadnu obalu i pojas Gaze. Zapadna obala ima 355 slučajeva, a 20 je u Gazi. Ostali oboljeli su u Istočnom Jerusalemu.

Broj oporavljenih pacijenata je 421, odnosno 76,8 od ukupnog broja potvrđenih slučajeva, od kojih je 310 na Zapadnoj obali i Gazi, a ostatak u Istočnom Jeruzalemu.

Do danas su bila dva smrtna slučaja u Istočnom Jerusalemu i dva na Zapadnoj obali.

Alkaila je rekla da su 123 slučaja i dalje aktivna, uključujući 60 u Istočnom Jerusalemu, 17 u seoskim oblastima pod kontrolom Palestinske uprave, 13 u okrugu Ramallah, 24 u okrugu Hebron, dva u Nablusu, jedan u Tulkarmu i šest u pojasu Gaze.

Pored toga, 562 osobe su  kućnom karantinu.

Trenutno nije ni jedan pacijent  na intenzivnom kliničkom liječenju, a  svi pacijenti koji su u bolnicama su u dobrom stanju, rekla je  ministrica Alkaila.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Albares: Sve članice EU trebale bi koordinirano priznati palestinsku državnost

Sanchez se sastaje s kolegama iz EU u pokušaju pridobijanja podrške palestinskoj državi

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'