Bosna i Hercegovina     | 13.05.2020. 14:58 |

Devet izliječenih pacijenata u ZDK danas otpušteno, ukupno u tom kantonu 131

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 13. maja (FENA) – Nakon dva dana bez novozaraženih, u posljednja 24 sata u Zeničko-dobojskom kantonu otkriven je samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u Zenici.

Time je broj dosad potvrđenih osoba sa infekcijom Covid-19 na području tog kantona povećan na 237, a u Zenici na 39. Najviše zaraženih je u Maglaju - 141, ali već tri dana na području te općine nije bilo novozaraženih.

Kako je Feni potvrdio načelnik Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice u Zenici Ednan Drljević, danas je iz izolatorija u Stacionaru otpušteno novih devet izliječenih pacijenata, pa se u tom depadansu KBZ-a sada nalazi 59 pacijenata. Broj izliječenih pacijenata u tom kantonu popeo se na 131, a već nekoliko dana broj izliječenih je daleko veći od broja novozaraženih.

-Sutra bismo trebali otpustiti i jednog pacijenta sa Infektivnog odjela, gdje trenutno imamo na liječenju 16 osoba. To su pacijenti koji duže ostaju na liječenju, uglavnom po mjesec dana, pa je i manje otpuštanja. Ali, svi su stabilni i nemamo nikoga na respiratoru - ističe Drljević.

Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 3.076 osoba, a tokom posljednja 24 sata samo je evidentiran jedan prekršaj zabrane kretanja za mlađe od 18 i starije od 65 godina.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo