Stranačke aktivnosti     | 13.05.2020. 12:07 |

Saopćnje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Zvaničnici Naroda i Pravde danas su MUP-u KS prijavili nepoznatu osobu koja je, zloupotrebljavajući memorandum Naroda i Pravde, sastavila i u javnost plasirala krivotvoreni dokument koji govori o navodnim smjernicama za medijsko djelovanje Naroda i Pravde. Iz Naroda i Pravde navode da se radi o potpuno krivotvorenom dokumentu koji je lažan kako po porijeklu, tako i po sadržaju. 

Zvaničnici Naroda i Pravde policijskim organima su saopćili svoja saznanja o postojanju dokumenta, njegovom sadržaju i mogućem porijeklu, te su od policijskih organa zatražili istragu kako bi se otkrilo ko je dokument krivotvorio i distribuirao, te sa kojom krajnjom namjerom. 

„Iz površne analize vidljivo je da je dokument potpuno krivotvoren. Zloupotrebljen je memorandum Naroda i Pravde, dokument nije potpisan niti ima pečat. Također, analiza sadržaja otkriva da je dokument potpuno lažan. Naime dokument je datiran na 19. april, što je nedjelja, a u samom tekstu dokumenta spominje se afera o kupovini respiratora, što se u javnosti pojavilo tek sedam dana kasnije, odnosno 27. aprila. U tekstu se spominju opštinski i mjesni izvršni odbori, iako Narod i Pravda ima isključivo povjereništva na svim nivoima stranačkog organiziranja“, rekao je Mirza Selimbegović, generalni sekretar Naroda i Pravde nakon prijave slučaja policiji. 

Iz ove stranke upozoravaju građane da ne nasjedaju na jeftine trikove i krivotvorine iz poznate obavještajne kuhinje, na čijem su čelu oni koji su uhvaćeni u krivotvorenju vlastite fakultetske diplome, pa su prinuđeni ovih dana ići na doškolovavanje. 

„Naše djelovanje je javno i transparentno, nikada se nismo bojali iznijeti kritiku i uvijek smo javno iznosili naše stavove. U vrijeme pandemije nastojimo biti konstruktivna opozicija, nismo galamili i mahali praznim riječima, imali smo puno razumijevanja za okolnosti u kojima vlast djeluje, predlagali smo zakone i druga konkretna rješenja. No, nismo i nećemo se libiti ni kritikovati jer je očigledno da postoji cijela struktura sa poznatim pojedincima na čelu koja pandemiju koristi za pljačku, pri tome dovodeći u opasnost zdravlje i živote građana o čemu najbolje svjedoči afera sa kupovinom respirator“, navodi se u saopćenju Naroda i Pravde. 

Na kraju iz Naroda i Pravde poručuju da će se u svom javnom djelovanju uvijek držati principa zaštite časti i ugleda kako svoje tako i političkih protivnika. 

„Nismo do sada niti ćemo se u budućnosti ikada u političkoj areni koristiti lažima, podvalama i krivotvorenjima što je, očigledno, svojstveno pojedinim strankama i pojedincima unutar tih stranaka kada je u pitanju borba protiv Naroda i Pravde“, kaže se na kraju saopćenja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Omer Hujdur: Najviše energije ka evropskom putu uložio je vrh Naroda i Pravde

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo