FENA biznis     | 13.05.2020. 11:01 |

Podrška Raiffeisen banke udruženjima u vrijednosti višoj od 42.000 KM

FENA Saopćenje

Podrška udruženjima Srce za djecu koja boluju od raka, SUMERO i SOS dječija sela BiH
Banka izdvaja sredstva od svake transakcije Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World
 

 „Zadovoljstvo mi je što smo u prilici donirati sredstva udruženjima koja inače redovno podržavamo te smo tokom godina saradnje kroz različite projekte razvili istinski prijateljski odnos sa ova tri udruženja koja obavljaju izniman i nadasve plemenit posao. Posebno me raduje činjenica da je zbog skoro dvostrukog broja transakcija u 2019. godini iznos za podršku udruženjima u okviru ove aktivnosti značajno veći. Vjerujem da će donirana sredstva biti od koristi udruženjima a naročito imajući u vidu izazove koje je sa sobom donijela pandemija s kojom se svi trenutno suočavamo“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke. 

Raiffeisen banka od 2017. godine od svake transakcije plaćanja Raiffeisen Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World izdvaja 0,10 KM u dobrotvorne svrhe. Na ovaj način klijenti svakom transakcijom koju naprave ovom karticom indirektno pomažu rad udruženja Srce za djecu koja boluju od raka FBiH, Sumero, te SOS Dječija sela BiH. Tokom 2019. godine je po ovom osnovu izdvojeno više od 42.000 KM koje će u jednakom iznosu biti raspoređene i donirane za ova tri udruženja. 

Raiffeisen banka na različite načine uspješno sarađuje s tri pomenute organizacije već niz godina, a pored finansijske podrške menadžment i zaposlenici Banke nastoje podržati njihov rad kroz volonterske aktivnosti. Prateći principe svoje strategije održivosti, dugoročno opredjeljenje Banke je da posluje društveno odgovorno, a volontiranjem zaposlenici nastoje ukazati na pitanja s kojima se društvo suočava. 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

 

Kontakt informacije: 

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina
· 71 000 Sarajevo
· Zmaja od Bosne bb
· S.W.I.F.T.: RZBABA2S
· Raiffeisen direkt info: 081 92 92 92

· Fax:  +387 33 21 38 51
·  www.raiffeisenbank.ba 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Raiffeisen banka upozorava na moguć phising napade

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije