Bosna i Hercegovina     | 13.05.2020. 10:54 |

Najavljeno sankcioniranje vozača koji na izletištima nepropisno parkiraju vozila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. maja (FENA) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo upozorava vozače koji imaju namjeru da posjećuju Vrelo Bosne, Bentbašu, Trebević, Igman, Bjelašnicu, Bijambare ili druga izletiša da se pridržavaju zakonskih normi te vozila parkiraju na postojećim parking prostorima koji se nalaze u blizini tih izletišta.

Iz MUP-a KS navode da je na području Kantona Sarajevo proteklog vikenda zabilježeno pojačano prisustvo građana na pojedinim izletištima, te da je uočena pojava nepropisnog parkiranja vozila.

Ukoliko policijski službenici Uprave policije MUP-a KS uoče vozila koja su nepropisno parkirana, posebno na dijelu kolovoza čime ometaju normalno odvijanje saobraćaja, poduzet će mjere i radnje na sankcioniranju vozača, odnosno vlasnika vozila, saopćeno je iz MUP-a KS.

Napominju da su i dalje na snazi određene naredbe Federalnog štaba civilne zaštite donesene s ciljem sprečavanja širenja pandemije koronavirusa, poput zabrane kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, osim u određene dane (mlađi od 18 godina utorkom, četvrtkom i subotom od 14 do 20 sati, a stariji od 65 godina ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati), dok je omogućeno svakodnevno kretanje u vozilima navedenih kategorija stanovništva, u smislu prevoza sa jednog na drugo mjesto.

Posebno naglašavaju i dalje aktuelnu naredbu o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru. 

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS kontinuirano će nastaviti aktivnosti na kontroli poštivanja naloženih mjera i naredbi koje su i dalje na snazi, te apeliraju na građane da se tih mjera i naredbi pridržavaju, jer se u protivnom izlažu riziku da budu prekršajno sankcionirani. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

MUP KS - Uhapšene tri osobe zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari

MUPKS - Utvrđeni identiteti žene i djeteta pronađenih na lokalitetu Bentbaša

Pronađena beživotna tijela žene i djeteta u Miljacki na području Bentbaše

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije