Stranačke aktivnosti     | 12.05.2020. 14:30 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje


Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske kupio je novi automobil Škoda Oktavia od 57.600 KM, dok identičan takav automobil košta 41.900 KM, tvrdi predsjdnik Mladih PDP-a Banjaluka Ivan Begić.

- Ovo znači da je vjerovatno neko ukrao 16.000 maraka. Pitamo ministricu prosvjete, direkotra zavoda za udžbenike, zašto je kupljen ovaj automobil po cijeni za 16000 KM većoj. Čemu će jedan tako luksuzan automobil Zavodu. Zamislite da oni u javnoj nabavci traže automobil koji mora da ima: Dvozonsku automatsku klimu, trokraki MF kožni volan, sa komandama za radio i telefon, elektropodesiva i grijana vanjska ogledala... Zaista mislim da bi Zavod morao da prestane sa radom ako se ne bi nabavio automobil sa hromiranim elementima na eksterijeru i interijeru, morali bi prestati sa radom ako automobil direktora to ne bi imao!, sarkastičan je Begić.

Dodaje da se krađa kada su u pitanju službeni automobili dešava na nekoliko načina: Kod kupovine, vožnje i održavanja.

Mi smo predložili da se cijena kupovine službenih automobila ograniči na iznos do 50.000 KM sa PDV-om, te da se napravi registar službenih automobila. Takođe, predlagali smo da se donese i odluka o obaveznom obilježavanju službenih automobila, te transparentnije objavljivanje podataka o tome ko i na koji način vrši remont, popravku, redovno servisrianje vozila. Ta sva vozila plaćamo mi, građani, i imamo pravo na to, zaključuje Begić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu