Bosna i Hercegovina     | 12.05.2020. 19:02 |

Sigurna kuća iz Međugorja uputila apel za pomoć

FENA Nada Landeka

MEĐUGORJE, 12. svibnja (FENA) – Udruga "Majka Krispina" koja pomaže nezbrinutim trudnicama i ženama s problemima u obitelji uputila je apel za pomoć.

Ova udruga, odnosno sigurna kuća "Majka Krispina" smještena je u Međugorju i već 20 godina je na usluzi ženama koje su zbog različitih životnih poteškoća odlučile zatražiti pomoć. Kuća prima nezbrinute trudnice, žene i djecu koje su žrtve nasilja te žene koje se suočavaju s problemom ovisnosti, a zahvaljujući donacijama prijatelja i hodočasnika opstala je do danas.

- Zbog globalne pandemije i cjelokupe situacije u kojoj smo se svi zajedno našli, naš daljni rad je upitan. Granice su zatvorene, hodočasničke grupe ne dolaze, plasman naših suvenira je onemogućen, a s tim i izvor prihoda Udruge -  kazala je za Fenu dopredsjednica Udruge "Majka Krispina" Desa Jelavić.

Dodala je kako je pomoć na bilo kakav način dobro došla.

- Donacija hrane, sredstava za osobnu higijenu, lijekova, odjeće ili donacija na bilo kakav drugi način bila bi nam od velike koristi- poručila je Jelavić.

Kako je istaknula, od države ne dobivaju nikakvu pomoć.

- Država nas nikako ne pomaže, ni u kakvom pogledu, a osobe koje imaju široko srce i koje razumiju problem doniraju nam novac. Žene i djeca koja ostanu kod nas ne plaćaju apsolutno ništa, ni smještaj, ni hranu i odjeću, kao ni ostalo što je potrebno za normalan život, a od donacija koje dobivamo porkivamo osnovne potrebe osoba koje borave u kući- naglasila je Jelavić.

Napomenula je da svi koji žele pomoći mogu kontaktirati Udrugu "Majka Krispina" putem Facebook stranice, a oni koji žele novčano poduprijeti rad Udruge donacije mogu uplatiit na žiroračun 3381202201146225 (KM) ili BA 39 33806048802811191(euro) kod UniCredit Banke Mostar.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Otvaranje hodočasničke staze Camino Međugorje

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Na 'Mladifestu' u Međugorju očekuju mlade iz cijeloga svijeta, program će se prevoditi na 18 jezika

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana