Bosna i Hercegovina     | 12.05.2020. 13:29 |

Novo Sarajevo - Sanacija vodovodne mreže u ulici Muhameda ef. Pandže

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme "Mimas ing" d.o.o. Mirsad Dučić potpisali su danas Ugovor o izvođenju zemljanih radova na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne mreže u ulici Muhameda efendije Pandže. Vrijednost Ugovora je oko 82.000 KM.

Koldžo je istakao je da se radi o projektu kojim se već duže vrijeme pokušava riješiti problem gubitaka iz distributivnog cjevovoda DN 400 koji je prepoznat kao glavni uzročnik klizišta na ovom lokalitetu.

- Ranije je potpisan Ugovor sa KJKP "Vodovod i Kanalizacija" za realizaciju projekta rekonstrukcije i sanancije vodovodne mreže na ovom lokalitetu, ali budući da ovo preduzeće nije u mogućnosti da izvodi zemljane radove, Općina je raspisala i provela javnu nabavku i angažovala firmu za izvođenje pomenutih radova - istakao je Koldžo.

Dodao je da je vrijednost realizacije projekta rekonstrukcije i sanacije vodovodne mreže sa završnim asfaltiranjem saobraćajnice oko 150.000 KM, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu