Servisne informacije     | 12.05.2020. 12:27 |

U BiH pretežno oblačno, ponegdje lokalni pljuskovi i grmljavina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Nešto sunčanije bilo je danas prijepodne u centralnim i istočnim područjima. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine, a na sjeveroistoku Bosne je moguća i grmljavina.

Poslijepodne, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, a samo ponegdje na jugu, jugozapadu i u centralnim područjima moguće su padavine. Vjetar slab do umjeren na momente i pojačan promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura u Posavini i Krajini od 9 do 16, u ostaku Bosne do 21, a na jugu BiH od 20 do 24 stupnja. 

U sjevernim i sjeverozapadnim područjima prijepodne je bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 11 sati: Bjelašnica 6 stupnjeva, Sanski Most 9, Bihać i Prijedor 10, Gradačac 11, Banja Luka 14, Doboj, Ivan-sedlo i Tuzla 15, Drvar i Livno 16, Bijeljina 17, Sokolac 18, Bugojno i Jajce 19, Široki Brijeg i Trebinje 20, Sarajevo 21, Grude, Neum i Srebrenica 22, Mostar i Stolac 23, Zvornik 24 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U većem dijelu Hercegovine i na sjeveru Bosne vedro, u ostatku BiH oblačno

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta