Ekonomija     | 12.05.2020. 13:22 |

PKFBiH organizuje webinare o radnopravnim odnosima i poslovanju u doba pandemije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Privredna komora FBiH i Udruženje Arbitri organizuju dva webinara koji će biti održani u maju.

Prvi webinar o temi radnopravnih odnosa u doba pandemije COVID-19 bit će održan u četvrtak, 14. maja 2020. od 13.00 do 14.00 sati.

Cilj tog webinara je upoznati poslodavce i radnike o pravima i obavezama prema Zakonu o radu FBiH,  te iznalaženje adekvatnih rješenja za poslodavce i radnike u kontekstu reguliranja radnopravnog statusa u doba pandemije COVID-19.

Predavač će biti advokat i suosnivač Udruženja Arbitri Armela Ramić. 

Drugi webinar o temi privredno poslovanje u doba pandemije COVID-19 bit će održan u četvrtak, 21. maja 2020. od 13.00 do 14.00 sati. 

Namijenjen je poslodavcima u domaćem i međunarodnom poslovanju koji su se našli u situaciji otežanog ili nemogućeg ispunjenja ugovornih obaveza i/ili čiji ugovorni partneri nisu u mogućnosti ispuniti svoj dio ugovora.

Poslodavci će biti upoznati o metodologiji procjene dostupnih rješenja prema BiH i međunarodnom pravu - naknada štete, izmjena ugovora ili raskid ugovora. Predavač će biti suosnivač i predsjednica Udruženja Arbitri Nevena Jevremović.

Učešće u webinarima je besplatno, a potrebno ga je potvrditi putem e-maila na a.handzic@kfbih.com. Rok za potvrdu učešća je 13. maj, odnosno 20. maj, u zavisnosti od webinara, najavljeno je iz PKFBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Privredna komora FBiH - Projekt za dobijanje žigova 'BH kvaliteta' i 'Izvorno domaće'

Mališević: Globalna nestabilnost se prelila i na BiH i usporila rast ekonomije

Pad poslovanja u metalskoj i elektroindustriji FBiH tokom 2023.

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!