Stranačke aktivnosti     | 11.05.2020. 14:40 |

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK-a

FENA Saopćenje

KO SDP BIH HNK najoštrije osuđuje posljednja iživljavanja na spomenicima u Stocu.

Noćašnje divljanje sljedbenika jednog davno propalog režima po spomeniku Palim borcima NOR-a, odnosno po Spomen obilježju žrtvama fašizma iz 1993. godine, ne predstavlja ništa drugo nego li prijetnju i jasnu poruku najprije stanovnicima Stoca, kao i svim antifašistima.

Konačno, smatramo da je krajnje vrijeme da se ovakve i slične poruke nazovu pravim imenom i da zajednički na sve načine dignemo glas i ustanemo protiv neofašizma, koji već nekoliko decenija stanuje ponajprije u Stocu i to, ako ne režiran onda zasigurno dozvoljen od onih koji se vole zvati promicateljima evropskih vrijednosti.

S obzirom da se naša vlast nikada ozbiljnije nije pozabavila problemom kojem su skoro svakodnevno izloženi stanovnici Stoca, moramo pronaći snagu i mudrost da se jednom za sva vremena suprotstavimo zlu i konačno zakonski riješimo pitanje konstantnog divljanja fašističkih hordi.

Na kraju, ako vlast nema politički kapacitet i volju da zakonski uredi ovu oblast i na taj način spriječi ovakva devijantna ponašanja, moramo pronaći neki drugi odgovor i pozvati sve antifašiste da konačno ustanemo protiv svih oblika ispoljavanja fašizma.

Služba za odnose s javnošću

KO SDP BiH HNK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'