Sport     | 11.05.2020. 14:44 |

Ministarstvo kulture i sporta KS podržava Sportske igre mladih BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić danas se sastao s predsjednikom Organizacionog odbora Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine Harisom Deliahmetovićem, povodom organizacije i održavanja ovogodišnjih 10. sportskih igara mladih.                            

- Zahvaljujemo se Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo za dosadašnju podršku u organizaciji najveće sportske priče za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini. Sretni smo što je Ministarstvo prepoznalo važnost ovog projekta i radujemo se nastavku saradnje - rekao je  Deliahmetović.

Upoznao je Alikadića s rezultatima postignutim tokom održavanja tih igara svih prethodnih godina, kao i sa detaljnim planovima za organizaciju ovogodišnjih Sportskih igara mladih, kada bi trebala biti obilježena 10. godišnjica postojanja tog projekta u Bosni i Hercegovini.

Alikadić je iskazao zadovoljstvo što uime resornog ministarstva može podržati organizaciju takve manifestacije.

- Zadovoljstvo nam je podržati jednu ovakvu manifestaciju, koja okuplja djecu iz svih dijelova naše države, te tako biti dio te najljepše sportske priče u BiH i regionu - kazao je Alikadić.

I ovom prilikom je istaknuto kako su Sportske igre mladih najveće amatersko sportsko takmičenje, te da je njihov glavni cilj da djeci i mladima, kako Bosne i Hercegovine tako i regije, pruže priliku da kroz 'fair play' takmičenje i edukaciju daju svoj doprinos u širenju tolerancije i humanizma, poštivanju različitosti, suzbijanju nasilja, razvoju osjećaja zajedništva i prijateljstva.

Naglašeno je kako su igre u prethodnih devet godina okupile više od 300.000 dječaka i djevojčica širom BiH, te da se na Velikom finalnom takmičenju u Sarajevu družilo preko 15.500 finalista, saopćeno je iz Press službe KS.  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Uk sa bh. ambasadoricom u Francuskoj o unapređenju privredne i kulturne saradnje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo