Stranačke aktivnosti     | 11.05.2020. 10:20 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Srpska demokratska stranka uputila je inicijativu Vladi Republike Srpske, odnosno resornim ministarstvima zdravlja i socijalne zaštite i prosvjete i kulture da se pronađe institucionalni način da naši studenti koji studiraju u Srbiji budu oslobođeni plaćanja komercijalne cijene korona testa – istakao je Zoran Vidić, zamjenik šefa Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini RS.

„Neprihvatljivo je da naši studenti moraju da plaćaju komercijalnu cijenu korona testa u iznosu od 200 KM, a svjesni činjenice da predstoje junski i julski ispitni rokovi kada će studenti iz Republike Srpske morati da budu u Srbiji smatramo da je neophodno rasterititi naše studente ovog neracionalno velikog troška“ – naglasio je Vidić.

Vidić kaže da je nekoliko hiljada studenata iz Republike Srpske koji studiraju u Srbiji pogođeno neracionalnom odlukom Instituta za javno zdravstvo RS da komercijalna cijena korona testa iznosi 200 KM kao i činjenicom da naši studenti da bi prešli granicu moraju da plate komercijalnu cijenu korona testa.

„Vlada RS mora hitno donijeti mjere kojim će osloboditi studente troškova testiranja jer pomalo je i smiješno da vlast testove koje je dobila kao donaciju sad pokušava da komercijalizuje i to iz džepova naših studenata“ – zaključio je Vidić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

SDS

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu