Svijet     | 10.05.2020. 21:10 |

Johnson najavio djelomično ublažavanje restriktivnih mjera u Ujedinjenoj Kraljevini

FENA Agencije

LONDON, 10. svibnja (FENA) – Premijer Ujedinjene Kraljevine Boris Johnson obratio se večeras britanskoj javnosti  prezentirajući plan aktivnosti u borbi protiv koronavirusa, uključujući djelomično ublažavanje restriktivnih protuepidemioloških mjera.

BBC je iz polusatnog Johnsonovog obraćanja izdvojio ključne poruke, a jedna od njih je najava da će novi sustav Covid Alert pratiti virus u Velikoj Britaniji. 

Premijer je također poručio da "nije vrijeme za jednostavan izlazak iz izolacije ovog tjedna". Ljudi bi se, naglasio je, sada trebali aktivno poticati na odlazak na posao ako ne mogu raditi od kuće, ali trebaju izbjegavati javni prijevoz.

Od srijede, građani će moći neograničeno vježbati, uključujući boravak u lokalnom parku ili vožnju do odredišta radi vježbanja. Škole bi mogle ponovno početi s radom najranije 1. lipnja, a prvo bi se otvorile osnovne škole.

Dijelovi ugostiteljstva i više trgovina mogli bi se otvoriti od srpnja, ovisno o epidemiološkoj situaciji. Oni koji u zemlju budu dolazili zrakoplovima bit će stavljeni u karantenu.

Johnson je poručio i kako "neće oklijevati povući kočnice" ako dođe do daljnjeg širenja epidemije Covid-19 u Ujedinjenoj Kraljevini, što znači da bi se postupno otvaranje svih društvenih i poslovnih aktivnosti moglo zaustaviti. 

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Boris Johnson odbacio kritični izvještaj o njegovom ponašanju kao 'šaradu'

Boris Johnson se povukao iz utrke za novog britanskog premijera

Boris Johnson i Rishi Sunak u utrci za sljedećeg britanskog premijera

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta