Svijet     | 09.05.2020. 11:47 |

Pompeo u posjeti Izraelu iduće sedmice

FENA Saopćenje

WASHINGTON, 9. maja (FENA) - Američki državni sekretar Mike Pompeo otputovat će sljedeće sedmice u Izrael na sastanak s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i predsjednikom parlamenta Bennyjem Gantzom, saopćio je State Department.

Pompeova posjeta 13. maja bit će njegovo prvo putovanje u inozemstvo jer su širom svijeta, uključujući SAD i Izrael, uvedene ograničenja putovanja kako bi se zaustavilo širenje novog koronavirusa.

Posjeta će se uslijediti nakon sklapanja sporazuma o upravljanju između izraelskih čelnika postignutog prošlog mjeseca, kojim je okončan zastoj u formiranju nove vlade, javlja Reuters.

Dok bude u Izraelu, američki diplomata razgovarat će o "američkim i izraelskim naporima u borbi protiv pandemije Covida-19, kao i regionalnim sigurnosnim pitanjima povezanim s iranskim zloćudnim utjecajem", navela je glasnogovornica Bijele kuće Morgan Ortagus.

- Sjedinjene Države i Izrael zajedno će se suočiti s prijetnjama po sigurnost i boljitak naših naroda. U vremenima punih izazova, mi stojimo uz naše prijatelje, a naši prijatelji stoje uz nas - rekla je Ortagus.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U izraelskom napadu ubijeno 38 osoba u blizini Alepa

ICJ naredio Izraelu da poduzme mjere na osiguranju pomoći za Palestince u Gazi

Hezbolah uzvratio raketnim napadom na Izrael, ubijen 25-godišnjak

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!