Stranačke aktivnosti     | 08.05.2020. 19:33 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Izjava za javnost

„Nakon dva mjeseca borbe sa virusom korona, konačno možemo reći da idemo ka normalnijem funkcionisanju i popuštanju nekih od mjera zaštite, ali i da se pokazalo da je većina represivnih mjera bila potpuno besmislena“, rekla je poslanik u Klubu PDP-a u NSRS Gordana Vidović.

„Najviše su odgovornost i snaga građana da se nose sa novonastalom situacijom, a koji su bili optuživani za nemar, spriječili širenje virusa. Proglašenje vanrednog stanja bila je farsa i degradacija NSRS, ali ipak je bilo za očekivati da predsjednica Republike Srpske bar prva najavi ukidanje vanrednog stanja, iako ona nije ni imala priliku da radi posao koji joj po Ustavu pripada u ovim okolnostima“, kaže Vidovićeva.

Ona kaže i da smo bili svjedoci da višednevni policijski časovi ne donose rezultate, ali su ipak ponavljani, što je u konačnici dovodilo do većeg broja novozaraženih, dodajući da bi istražni organi, kada bi htjeli da rade, imali mnogo posla.

„Trebalo bi utvrditi ko je kriv što su na internom odjeljenju u bolnici u Doboju pacijenti iz Modriče i Teslića zaraženi? Da li su ’neodgovorni građani’ krivi što je preminula žena iz Modriče zaražena korona virusom u toj istoj bolnici? Ne treba kriviti medicinske radnike, već odgovorne ljude u bolnici koji su prikrivali činjenicu među zdravstvenim radnicima ima zaraženih. Medicinski radnici su samo radili svoj posao, selektivno su testirani samo oni koji imaju simptome bolesti“, dodaje Vidovićeva.

Vidovićeva kaže da je neobjašnjiv selektivni pristup testiranju i u domovima za stare, gdje je testirano osoblje, ali ne i korisnici.

Banjaluka, 08.05.2020.


Informativna služba PDP-a

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta