Regija

Novinari traže reakcije vlasti u povodu prijetnji kolegici tjednika 'Vreme'

Agencije

BEOGRAD, 8. svibnja (FENA) - Grupa "Novinarke protiv nasilja prema ženama" pozvala je državne organe Srbije da žurno reagiraju u povodu prijetnji smrću koje su, kako se navodi, u petak ujutro na društvenim mrežama upućene novinarki tjednika "Vreme" Jovani Gligorijević.

Navodeći da Jovana Gligorijević slične prijetnje dobiva od 2016. godine, grupa je upozorila da je njena obitelj bila "izložena na portalu Istraga koji je stvoren za obračun sa nezavisnim novinarima, a prije svega novinarkama", prenosi Beta.

"Njezini osobni podaci, uključujući kućnu adresu i JMBG bili su javno objavljivani. Gligorijević je sve prijetnje uredno prijavljivala Tužiteljstvu za visokotehnološki kriminal, kao i Radnoj grupi za sigurnost novinara. Iako do danas nije pozvana da da izjavu povodom prijašnjih prijetnji, niti je itko za njih snosio sankcije, istim organima prijavila je i prijetnju koju je primila i danas", navedeno je u priopćenju.

Sadržaj dostupan isključivo pretplatnicima FENA servisa. Za više informacija o načinu i uslovima korištenja servisa kontaktirajte marketing@fena.gov.ba.