Bosna i Hercegovina     | 08.05.2020. 14:18 |

HDZ BiH: Podržana inicijativa da se ugostiteljski objekti otvore 11. svibnja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. svibnja (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović održao je danas videosastanak s predsjednicima županijskih vlada izabranih ispred HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih uprava civilne zaštite na kojem je podržana inicijativa da se ugostiteljski objekti, uz poštivanje jasnih propisa i zdravstvenih mjera, otvore 11. svibnja.

S obzirom da je zdravstveno- epidemiološka situacija povoljna i sve povoljnija u zadnje vrijeme omogućava nam da se sve mjere koje su stožeri na svim razinama do sada donosili ublažavaju, zaključeno je na sastanku.

Tom prigodom podržana je i inicijativa svih pet stožera da se ugostiteljski objekti, uz poštivanje jasnih propisa i zdravstvenih mjera, otvore 11. svibnja.

Inicijativa će se uputiti i Federalnom stožeru civilne zaštite, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

"Stav predsjednika vlada i županijskih stožera, većine gradova i udruga ugostiteljstva je da Federalni stožer, uz strogo poštovanje epidemioloških standarda, omogući rad ovoj grani gospodarstva koja okuplja veliki broj zaposlenih.

Istaknuto je također, u skladu s preporukama s terena, uz obavezno poštivanje struke predstaviti smjernice i za otvaranje autoškola, te drugih ugostiteljsko-uslužnih i trgovačkih djelatnosti koje su još uvijek pod mjerama potpune zabrane rada", stoji u priopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Brčko - Učenici pokrenuli inicijativu za izgradnju sigurne kuće za žrtve nasilja

Ambasada SAD: HDZBiH ne može na silu doći do rješenja koje preferira, mora iskreno raditi na izgradnji konsenzusa

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana