Stranačke aktivnosti     | 08.05.2020. 11:06 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Predsjednik Čović posjetio Stožer civilne zaštite Grada Mostara

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Stožer civilne zaštite Grada Mostara.

Na sastanku se razgovaralo o stanju u Gradu Mostaru, mjerama koje su poduzete u cilju suzbijanja i sprječavanja koronavirusa te kako se ova situacija odrazila na zdravstvo, gospodarstvo i funkcioniranje Grada i službi.

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić je upoznao predsjednika Čovića o poduzetim mjerama za suzbijanje poslijednica koronavirusa, ali i aktivnom zalaganju za boljom zdravstvenom zaštitom i potrebitim mjerama za ekonomsku stabilnost.

Razgovarano i o nužnosti osiguravanja dodatnih financijskih sredstava većih razina vlasti pri pomoći i bržem oporavku gospodarstvu, obrtima te svim drugim sektorima izravno pogođenim pandemijom koronavirusa.

Naglašena je socijalna strana, koja se također se ne smije zaboraviti u ovoj situaciji. Potrebno je učiniti sve napore da bi se svako radno mjesto očuvalo, a suradnja s gospodarstvenicima i poduzećima potrebna je kako bi se osigurao njihov brži oporavak i daljnji rad, istaknuto je na sastanku.

Naglašeno je kako je vrijeme za prve korake u smjeru relaksacije mjera što struka treba potvrditi i dati jasne smjernice i za otvaranje djelatnosti koje su još uvijek pod mjerama zabrane rada.

Razgovarano je i o drugim važnim temama koje se moraju rješavati na području Grada, uz uključenosti i angažiranost Hercegovačko-neretvanske županije i Vlade Federacije BiH.

Uz predsjednika Čovića, sastanku je nazočio i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost NiP-a Mostar

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije