Stranačke aktivnosti     | 07.05.2020. 19:50 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Mostar, 07. svibnja 2020. god.
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Bevanda: Sudjelovanjem u radu Kolegija za EU integracije dati ću puni doprinos da ispunimo 14 prioriteta i postanemo dio europske obitelji

Pokušaji da se od hrvatskih dužnosnika i HDZ-a BiH naprave kočničari na europskom putu BiH ne samo da su zlonamjerni nego su posve neutemeljeni jer činjenice, djela i poruke iz institucija EU govore da smo mi snaga koja vuče naprijed u procesu europskih integracija.

Ne treba podsjećati tko je podnio zahtjev za kandidata za članstvo u Europskoj uniji unatoč raznim opstrukcijama i tko je u ime BiH stavio putokaz k Bruxellesu.

Kao dužnosnik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara, sve vrijeme sam se zalagao da se stvori mehanizam koordinacije koji će nam ubrzati europski put, a s istom odlučnošću bit ću aktivan sudionik Kolegija za EU i dati ću puni doprinos da ispunimo 14 prioriteta i postanemo dio europske obitelji.

Važnost europskog puta ista je kao i važnost poštivanja Ustava i ustavnih nadležnosti u procesu priključenja EU i prihvatanja europskih standarda, jer europski put nije povlastica za jednu instituciju, jednu razinu vlasti nego podjednako za sve nas u BiH.
Tu smo da štitimo ustavnost i da sukladno tome poduzmemo sve aktivnosti na europskom putu jer su hrvatski dužnosnici i do sada bili lokomotiva na put za EU i tako će biti i ubuduće.

Zahvalni smo svim institucijama EU, predsjedavajućoj Hrvatskoj odakle nam stiže potpora i sa Zagrebačkog samita, i svim predstavnicima EU što ulažu u projekte u BiH i vjeruju da ćemo napraviti iskorak i otkočiti započete reforme.

Kao član Vijeća ministara i dužnosnik HDZ-a ostajem privržen Akcijskom planu kojeg smo prihvatili i implemntiranju svih 14 prioriteta koje zemlja treba ispuni kako bi dobila preporuku za otvaranje pregovora o pridruživanju Eurospkoj uniji.

Sva legalno uspostavljena tijela koja su zadužena za ispunjavanje uvjeta u tijeku kandidatskog statusa imat će moju podršku u Vijeću ministara BiH i svim tjelima u kojima sudjelujem.

Kao netko tko je dugo u institucijama vasti pozivam na dijalog jer to je prvi korak ka EU, pozivam na poštivanje Ustava, zakona, institucija i dogovora jer bez povjerenja nijedan put neće biti lak ni kratak.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo