Bosna i Hercegovina     | 07.05.2020. 15:10 |

HDZ BiH: Neupitna potpora hrvatskih predstavnika europskom putu BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. svibnja (FENA) - Dužnosnici HDZ-a BiH sa zakonodavne i izvršne vlasti državne razine poručili su kako je neupitna potpora, kao i predanost legitimnih hrvatskih predstavnika europskom putu i članstvu Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

"Dužnosnici su potaknuti na aktivnije zajedničko djelovanja i rješavanje svih 14 zaključaka Europske komisije koje stoje pred BiH, pri ispunjavanju obveza za kroz to nadležna tijela, Vijeće ministara i Parlamentarnu skupštinu BiH. Iskazana je apsolutna potpora radnoj skupini unutar Vijeća ministara, koja ima svoje ovlasti i prethodno definiran plan djelovanja, prilikom vođenja procesa europskih integracija BiH", priopćeno je nakon video sastanka dužnosnika HDZ-a BiH, kojim je predsjedao predsjednik stranke Dragan Čović.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim postignućima te o nadolazećim izazovima u vezi procesa europskih integracija Bosne i Hercegovine. Istaknuto je očekivanje da će mehanizam koordinacije profunkcionirati i otkloniti prepreke kandidacijskom statusu BiH.

Komentirajući odbijanje hrvatskih političkih predstavnika da sudjeluju u radu ad hoc skupine Predsjedništva BiH, na sastanku je ponovljen stav kako dužnosnici "neće pristati legalizirati zlouporabu koju bošnjački narod već treći put koristi i bira dva člana Predsjedništva".

Vezano za raspisivanje lokalnih izbora za 4. listopada 2020. dužnosnici HDZ-a BiH iskazali su spremnost za izborni proces.

"Naglašeno je kako Središnje izborno povjerenstvo ne smije kršiti zakone i propise, niti se stavljati u funkciju određenih politika i stranaka. Ponovno je upućen poziv predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Bosne i Hercegovine da donesu zakonski utemeljene odluke uz politički dogovor po ovom pitanju", stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo