Stranačke aktivnosti     | 07.05.2020. 14:58 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

KO SDA: Katica je Konakovićeva veza sa korumpiranim Tegeltijom 

Povratak bivšeg ministra unutrašnjih poslova KS Admira Katice na poziciju šefa kabineta predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milana Tegeltije pokazuje suštinu djelovanja političke stranke «Narod i pravda». 

Milan Tegeltija je simbol korumpiranog i politički kontroliranog  zvaničnika, koji nikada nije propustio priliku da se pridruži antidržavnim politikama u napadima na državu Bosnu i Hercegovinu. 

Svježi primjer takvog djelovanja jeste Tegeltijino stavljanje na raspolaganje Miloradu Dodiku, nakon donošenja presude Ustavnog suda o knjiženju poljoprivrednog zemljišta, kada je u kriznom trenutku lojalnost iskazao entitetu RS a ne državi. 

Čovjek od povjerenja tog i takvog Tegeltije upravo je Admir Katica, za vrijeme čijeg je mandata na čelu MUP-a KS došlo do radikalnog narušavanja sigurnosne situacije, te je jasno da je njegova jedina svrha Konakovićeva koruptivna veza sa vrhom VSTV-a. 

Šta je Konakovićeva korist od toga jasno je iz njegovih nastupa u kojima se hvali kako Tužilaštvo ni ne pomišlja da proceusira njegove dokumentovane koruptivne radnje. Istovremeno, vrlo je jasno da Tegeltiji i njegovim političkim nalogodavcima  koristi da imaju nekog ucijenjenog poput Konakovića. Imaju "svog čovjeka" koji će stalno rovariti po Sarajevu, sijati smutnju i potkopavati napore čiji je cilj jačanje državne politike.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom