Regija     | 07.05.2020. 12:43 |

U Sloveniji jedan novi slučaj zaraze, idući tjedan kreće putnički promet

FENA Agencije

LJUBLJANA, 7. svibnja (FENA) - U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđen samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavila je u četvrtak slovenska vlada, koja za idući tjedan najavljuje ponovno otvaranje putničkog prometa, željezničkog i autobusnog. 

 Ukupan broj potvrđenih zaraza u Sloveniji tako se popeo na 1449, a umrla je još jedna osoba zaražena Covidom-19 pa je sada broj preminulih 100, prenosi Hina.

 Broj hospitaliziranih i oboljelih koji su na intenzivnim odjelima i dalje je u padu. Trenutno je hospitalizirano 52 bolesnika, jedan manje nego u prethodna 24 sata, a za jednog oboljelog smanjen je i broj onih na intenzivnim odjelima, gdje je sada 13 teže oboljelih.

 U zadnja 24 sata provedeno je 1055 novih testova, a do sada je u zemlji ukupno provedeno skoro 60 tisuća testiranja briseva na prisutnost koronavirusa.

 U srijedu su objavljeni i preliminarni rezultati serološkog testiranja na nacionalnom reprezentativnom uzorku, a testiranje uzoraka krvi ispitanika pokazalo je da je njih 3,1 posto već bilo u kontaktu s koronavirusom, te da imaju antitijela u krvi.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Plenković: Rafalei će idućih 40-ak godina štititi hrvatsko nebo

Šečibović: Planirano izdvajanje više sredstava za Prokoško jezero (VIDEO)

KSB: Vlada planira sredstva za pokriće štete poljoprivrednicima uzrokovane snijegom i mrazom (VIDEO)

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu