Stranačke aktivnosti     | 06.05.2020. 13:32 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Govedarica: Dodik poslao signal da se neće odreći Košarca

Imajući u vidu jučerašnju izjavu prvog čovjeka SNSD-a po pitanju nedopustivog načina ponašanja funkcionera te stranke Staše Košarca, u kojoj se između ostalog kaže da bi smjene u Savjetu ministara mogle dovesti do gubljenja pozicija Republike Srpske, javnosti se šalje jasna poruka da će odgovornost za ono što je učinio, biti skrivena pod plaštom borbe za interese Republike Srpske – rekao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva Srpske demokratske stranke.

„Dodik je uputio kritiku prema Košarcu ali isto tako na ovaj način poslao signal da ga se neće tako lako odreći i da je jedino moguće izbjeći njegovu odgovornost tako što će se po starom oprobanom i degutantnom receptu baviti manipulacijom bez konkretnih mjera“ – naglasio je Govedarica.

On je istakao da ovo nije lično pitanje za Dodika, koji je juče jedini iz SNSD-a reagovao na aktera sarajevskog iftar partija, već za organe te partije.

„Veoma je zanimljivo šta o smjeni Košarca misle ostali visoki funkcioneri SNSD-a poput Radmanovića i Radojičića koji baš i ne slove za Dodikove dežurne klimoglavce poput nekih drugih“ – naglasio je član Predsjedništva SDS.

Govedarica je Košarca okarakterisao kao evidentno nerazumnu ličnost jer, kako je kazao, da ima imalo političke časti sam bi podnio neopozivu ostavku i uz izvinjenje javnosti i povukao se sa funkcije.

„Ali pošto se radi o jednom političkom halapljivcu onda ne čudi zašto je njegova svijest na takvom nivou“ – rekao je Govedarica.

On je istakao da će biće zanimljivo da li će mudre SNSD-ove glave imati snage da sankcionišu svog nedoraslog stranačkog kolegu ili će mu alaliti njegovo ponašanje.

Govedarica je ponovio da će SDS istrajati na smjeni Košarca jer smatra da poslije ovakvog skandala on mora biti u pravom smislu pozvan na odgovornost jer kazna od 500 maraka koja kada se plati u roku od osam dana bude manja za 50% je presmiješna.

„Ako samo na tome ostane onda bi to ruglo trebalo začiniti tako što bi Cvijanovićka donijela uredbu da se prekršajna kazna Košarca plati iz Fonda solidarnosti. Tako bi cirkus koji pravi SNSD bio upotpunjen na pravi način“ – zaključio je Govedarica.

Sektor za politiku i medije

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo