Bosna i Hercegovina     | 06.05.2020. 10:56 |

Svim učenicima u USK osigurani uslovi za praćenje online nastave

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 6. maja (FENA) - Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona (USK) u saradnji s organizacijom Save the children i kompanijom BH Telecom  osiguralo je svim učenicima u tom dijelu Bosne i Hercegovine uslove za praćenje online nastave.

Organizacija Save the children donirala je 140 tableta za učenike, koji  do sada nisu imali uređaje za praćenje online nastave.

- Ovim smo željeli omogućiti nesmetano odvijanje nastavnog procesa za djecu iz ovdašnjih prihvatnih centara, kao i djecu slabijeg imovinskog stanja. Jednostavno, pokušavamo svoj djeci obezbijediti njihovo pravo na obrazovanje - kazala je predstavnica organizacije Save the children Dubravka Vranjanac.

BH Telecom je u vrijeme vanrednih okolnosti zbog pandemije koronavirusa omogućio pristup internetu za 1043 učenika u ovom kantonu.

- Za  485 učenika obezbijedili smo 700 mB interneta na dnevnoj razini, što je sasvim dovoljno za praćenje online nastave. Tu se radi o već postojećim brojevima, dok smo za 556 učenika osigurali Ultra start pakete, sa istom količinom interneta - rekao je direktor ispostave BH Telecoma Bihać Damir Midžić.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

BHRT i BH Telecom nastavljaju saradnju: Europsko prvenstvo u nogometu UEFA EURO 2024.

Delić s menadžmentom BH Telecoma o izazovima zapošljavanja i zadržavanja kvalitetnih kadrova

Novi Telecom centar BH Telecoma otvoren na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta