Stranačke aktivnosti     | 05.05.2020. 13:09 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Bosić: Osjećam stid što Košarac predstavlja Srpsku i narod kojem pripadam

Onaj ko krši odredbe zaštite javnog zdravlja građana u čijem donošenju je i sam učestovao i lažno propagirao ostanak kod kuće, ne može da bude ministar – kazao je Mladen Bosić, delegat u Domu naroda i član Predsjedništva SDS reagujući na prisustvo Staše Košarca, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara na ‘korona-žurci’.

„Umjesto da svojim ponašanjem bude primjer građanima, koji se već mjesecima pridržavaju svih propisanih mjera i borave u svojim kućama, Košarac je na najgrublji način pokazao svu svoju bahatost, pokazavši da niti ga je briga za javno zdravlje građana niti za propise u borbi protiv epidemije. Osjećam stid što Košarac i njemu slični predstavljaju RS i narod kojem pripadam. Ako je takav lik jedan od najistaknutijih igrača u ‘reprezentaciji iz RS u Sarajevu‘, onda se ni Republici Srpskoj ni narodu ne piše dobro.“ – kazao je Bosić.

On je kazao da su sad jasne poruke direktora UKC-a Banja Luka Vlade Đajića da se ne aplaudira zdravstvenim radnicima već neodgovornim pojedincima.

„Đajić je mislio očigledno na svog partijskog kolegu Stašu Košarca kada je govorio o neodgovornim pojedincima zbog kojih se raširila zaraza. Prije nego počnu držati lekcije građanima koji se od početka pandemije uzorno ponašaju, neka Đajić i Stevandić održe jedno predavanje svojim političkim saborcima o rizicima neodgovornosti, bahatosti i političkog ludila koji šire za vrijeme pandemije virusa korona“ – zaključio je Bosić.


Sektor za politiku i medije

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'