FENA.BIZ

Nova ulaganja u BiH iz Lactalis grupe: novih 3,5 miliona KM za Lactalis BH

Saopćenje, Foto FENA/McCANN Sarajevo

Nova ulaganja u BiH iz Lactalis grupe: novih 3,5 miliona KM za Lactalis BH u izazovnoj godini

U vrlo izazovnom periodu za privredu u cijelom svijetu, Lactalis grupa u Lactalis BH i mljekaru Inmer u ovoj godini uložit će novih 3,5 miliona KM kako bi podržali razvoj mljekarske industrije u našoj zemlji.

Neće biti otpuštanja radnika 

Lactalis grupa, vodeća svjetska kompanija u industriji proizvodnje i prerade mlijeka i mliječnih proizvoda, je u proteklim godinama uložila  više od 30 miliona KM u Lactalis BH i mljekaru Inmer u Gradačcu. Sa novim ulaganjima, iz ove kompanije, najavljuju da će nastaviti sa rekordnim otkupom i preradom mlijeka od domaćih farmera, još većom proizvodnjom te da, unatoč trenutno izazovnoj situaciji, otpuštanja radnika i smanjenja plata neće biti.

 „Najveći dio investicija, tačnije 1,8 miliona KM, bit će usmjeren u našu mljekaru Inmer u Gradačcu, a cilj je da tim ulaganjima povećamo proizvodne kapacitete mljekare i doprinesemo većoj produktivnosti i energetskoj efikasnosti“, ističu iz Lactalisa BH.

Trenutno se u Inmeru, jednoj od najvećih mljekara u BiH proizvodi više od 60 ukusnih i zdravih mliječnih proizvoda brendova: Dukat, Domaće blago i Dar prirode.  

I u narednom periodu, u njenim postrojenjima, nastavlja se rad u tri smjene, kako bi se zadovoljile potrebe domaćih ali i stranih kupaca.

Dnevni otkup 120.000 litara mlijeka 

„Neometano sarađujemo sa 2.000 domaćih farmera i zadruga, od kojih dnevno za potrebe proizvodnje otkupimo oko 120.000 litara mlijeka. Domaće tržište u svakom trenutku je podmireno i nema bojazni da će proizvoda nestati. Nastavljamo brinuti i o potrošačima u zemljama gdje tradicionalno izvozimo, a to su tržišta Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije“, poručuju iz Lactalisa BH. 

Proizvodnja inače podliježe specijalnim i strogim standardima, a zahvaljujući Lactalis grupi informacije o pojavi virusa COVID-19, kako ističu, imali su još u decembru prošle godine te su sve sanitarne, higijenske i društvene standarde i preporuke uveli i prije pojave epidemije u BiH. 

„Zahvaljujući našim vrijednim i sposobnim radnicima, kao i značajnim investicijama Lactalis grupe, uspješno smo prilagodili poslovanje vanrednoj situaciji, te nastavljamo progresivno i u narednom periodu. Zajednički cilj sa našim farmerima jeste da proizvedemo i preradimo najkvalitetnije mlijeko i da našim potrošačima ponudimo najbolje od domaćeg proizvoda“, navode. 

Odgovornost prema zajednici 

Osim brige o svojim radnicima i potrošačima, Lactalis BH je u vrlo izazovnom periodu borbe protiv korona virusa bio među prvim kompanijama u BiH koji su svoju pomoć i podršku usmjerili ka zdravstvenim institucijama i njihovom osoblju. „Mislimo na heroje u bijelom“ jedna je od prvih akcija solidarnosti, koju je ova kompanija realizirala u sedam medicinskih ustanova. 

Podsjećamo, osim proizvoda koji nastaju u Inmeru pod logom Dukat, Domaće blago i Dar prirode, u bogatom portfoliju Lactalisa BH su još i mliječni proizvodi brendova President, Galbani, Parmalat, Sirela i Alpsko mleko.

Kontakt informacije: 

Lactalis BH d.o.o. Gradačac

Željeznička bb, 76 250 Gradačac, Bosna i Hercegovina

Tel: + 387 33 564 550, + 387 35 822 055; Fax: + 387 33 564 590 ; e-mail: dukat-info@ba.lactalis.com

________________

 

McCCANN Sarajevo

Zmaja od Bosne 74/3, 71000 Sarajevo, BiH  
t + 387 33267110   f +387 33267121 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.