Stranačke aktivnosti     | 05.05.2020. 09:53 |

Saopćenje za javnost SDS

FENA Saopćenje

Dragojević-Stojić: Da li mjere prevencije važe samo za 'običan' narod a ne i za bahate funkcionere

Pitam nadležne li su mjere prevencije za vrijeme epidemije korona virusa rezervisane samo za 'običan' narod, dok se pojedini bahati ljudi na funkcijama ne pridržavaju preporuka, prave proslave, bez ikakve zaštitne opreme? Možda baš zbog takvih i imamo trenutno nepovoljnu epidemiološku situaciju – istakla je član Predsjedništva SDS dr Maja Dragojević-Stojić reagujući na sinoćne snimke proslave u sarajevskom restoranu kojoj je prisustovao i ministar Staša Košarac.

„Mi moramo svi jedni drugima da pomognemo, a isto tako i našem narodu, državi i sve dok ne počnemo razmišljati na takav način, boriti se za opšte dobro, ne možemo očekivati napredak ni na jednom polju. Treba svi da se udružimo i izborimo sa problemima i negativnim pojavama koje nas okružuju“ – rekla je dr Maja Dragojević-Stojić.

Član Predsjedništva SDS je rekla da smo svjedoci povećanog broja zaraženih pacijenata korona virusom i pored svih sprovedenih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

„Postavlja se pitanje da li je razlog nepridržavanje preporuka ili neadekvatna trijaža i zaštita u zdravstvenim ustanovama. Svi mi koji radimo u bolnicama i korona timovima smo svjesni značaja adekvatne zaštitne opreme i pridržavanja svih propisanih mjera“ – istakla je dr Maja Dragojević-Stojić.

Ona kaže da se postavlja pitanje šta nam je donijelo vanredno stanje: povećan broj zaraženih pacijenata, još veću ekonomsku krizu, strah, stres, neizvjesnost...

„Zdravstveni radnici su i dalje na velikom udaru, još većem nego na samom početku borbe protiv kovid-19 oboljenja“ – zaključila je dr Maja Dragojević-Stojić.
Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom