Bosna i Hercegovina     | 04.05.2020. 19:37 |

'Srca za djecu' - Donacija za bolnicu u Bihaću

FENA Sanda Hrkić
SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Predstavnici Udruženja 'Srce za djecu oboljelu od raka' uručili su donaciju pedijatrijskom odjeljenju Kantonalne bolnice 'Dr.Irfan Ljubijankić' u Bihaću, a njihov mobilni tim pobrinuo se da donacija sigurno stigne.

Donacija se sastoji od vizira, higijenskih potrepština, rukavica, zaštitnih maski, dezinfekcionih sredstava i drugih higijenskih sredstava.

Bihaćka bolnica zbrinjava djecu oboljelu od raka s područja Unsko-sanskog kantona kad se nalaze na kućnom liječenju ili onda kad djeca nisu na liječenju u jednom od onkoloških referentnih centara.

Direktor Udruženja 'Srce za djecu oboljelu od raka' Fikret Kubat kaže da medicinsko osoblje i bolnice trebaju podršku cijelog društva, tokom ovih teških vremena.

- Nakon donacija sarajevskoj i tuzlanskoj pedijatriji, željeli smo pokazati da brinemo i za pedijatriju u Bihaću u kojoj naši hrabri iz Krajine provedu neko vrijeme tokom liječenja. Sretni smo što možemo pomoći, uvijek smo tu za našu djecu i njihove roditelje - rekao je.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta