Bosna i Hercegovina     | 04.05.2020. 13:35 |

Pokaznom vježbom tomislavgradski vatrogasci obilježili svoj dan

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 4. svibnja (FENA) - Pokaznom vježbom i defileom gradskim ulicama djelatnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad u ponedjeljak su u tom gradu obilježili svoj dan, blagdan svetog Florijana- zaštitnika vatrogasaca.

Po riječima zapovjednika te vatrogasne postrojbe Mate Jurčevića, vježba gašenja požara odrađena je na lokaciji izvan grada s ciljem provjere i upoznavanja svih sudionika s vatrogasnom opremom za spašavanje, evakuaciju i zbrinjavanje, a nakon vježbe uslijedio je defile s vozilima kroz grad te radni sastanak uz prikladno druženje vatrogasaca.

Jurčević je naglasio kako su tijekom ove godine tomislavgradski vatrogasci imali oko stotinu intervencija, od kojih se najviše njih odnosilo na gašenje šumskih požara, a zatim požara na stambenim i pomoćnim objektima te na intervencije u prometnim nezgodama.

- Tijekom ožujka i travnja znali smo imati po pet intervencija dnevno na širem području općine i sve smo uspješno sanirali te nismo dozvolili da ijedan objekt bude ugrožen, mada je nekima prijetila potencijalna opasnost - kazao je Jurčević.

Dodao je kako Profesionalnu vatrogasnu postrojbu Tomislavgrad čini devet djelatnika, a da od voznog parka posjeduju tri vatrogasne cisterne te po jedno tehničko i terensko vozilo s opremom za šumske požare.

- Svi djelatnici su opremljeni osobnom zaštitnom opremom za šumske požare, kao i opremom za gašenje požara na objektima, te su prošli određene edukacije za vatrogasce - istakao je Jurčević.

Zbog svojih istaknutih aktivnosti u gašenju požara, toj vatrogasnoj postrojbi ranije je uručena i zahvalnica Federalnog stožera civilne zaštite .

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta