Stranačke aktivnosti     | 03.05.2020. 13:26 |

Saopćenje za javnost Narod i Pravda

FENA Saopćenje

 

Čestitka Naroda i Pravde medijima i novinarima: Kriza je pokazala da su mediji i novinari značajniji nego ikad

Povodom 03. maja, koji se obilježava kao Dan slobode medija, upućujemo iskrene čestitke svim slobodnim medijima kao i novinarkama i novinarima u Bosni i Hercegovini.

Slobodni, nezavisni i odgovorni mediji jedan su od osnovnih stubova svakog demokratskog društva. Prepoznavajući takav značaj medija i u bosanskohercegovačkom društvu, raduje nas činjenica da naša zemlja ima značajan broj nezavisnih i slobodnih medija koji su korektiv društva. U vrijeme kada su informacije dostupnije nego ikada, imati medije koji će odgovorno informisati naše građane o svim važnim temama predstavlja jasan oslonac našeg demokratskog razvoja.

U vrijeme pandemije izazvane Koronavirusom čestitamo novinarkama i novinarima koji su među onima koji su svakodnevno izloženi potencijalnoj opasnosti kako bi naše građane brzo, tačno i pouzdano izvijestili. Iako živimo u vrijeme kada su nam informacije na dohvat ruke, kriza je pokazala da je uloga medija i novinara nezamjenjiva, posebno u trenucima kada je presudno važno imati tačne i provjerene informacije i kada se suočavamo sa poplavom lažnih vijesti.

Različiti napadi na medije u protekloj godini ipak nas podsjećaju da su medijske slobode nešto za šta ćemo se uvijek morati boriti i tu će mediji i novinari uvijek imati našu bezrezervnu podršku. U vremenu kada su nam pravosudne institucije toliko daleko od visine zadatka, u vremenu neodgovornih i bahatih funkcionera, u vremenu kada se svaka kritika nastoji prikazati kao napad i izdaja domovine, sretni smo što imamo slobodne medije kao jedan od ključnih bedema u odbrani slobode, pozivanju na odgovornost i transparentnost.

Uz čestitke Dana slobode medija i zahvale za vaš dosadašnji rad, nadamo se da ćemo u narednoj godini zajedno graditi bolji ambijent u Bosni i Hercegovini, kako za novinare i medije, tako i za sve ostale građane.

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta